lauantai 24. marraskuuta 2012

1. Uusi blogi alkaa

Tästä aloitetaan. Tämä teksti tulee hieman päällekkäin toisen blogini kanssa. Siitä on jäljellä vielä viisi tarinaa taikka harhaa, koska kyseessä on blogini "Nettihoukan harhoja". 

Olen suunnitellut näin alustavasti, että joko loppuvuodesta tai sitten todennäköisesti alkuvuodesta ensi vuotta voisin pitää ystävieni kanssa Nettihoukan hautajaiset ja siirtyä virallisemmin tähän uuteen ja uuden blogin iloiseen aikakauteen.

Tämä on ulkoasun osalta vielä hieman hakusessa, mutta kyllä se siitä ajan myötä valmistuu. Blogin nimen valinnassa sain Facebook-kavereiltani mainioita ehdotuksia. Niitä olivat mm. oma aloitusnimi
* Happikaappi eli Hap Pika-appi, mutta sitten alkoi tulla:
* (Maijalta) Hapanimelä, Hapannaama, Haparoija, Happila, HapPila, Hapatus, Hapatettu, Hapan, Happanen, Happo, HarHap,
* (Joukolta) Happy hour ja Harmaa Hapsu,
* (Ritalta) HapOrtus, Happihyppy, Hapsuttelua, Hapsuttelijan Loki, HapsuLogi,
* (Martilta) HaPPy, Hapy Ykkönen,
* (Raunolta) Hap Py,
* (Ilkalta) HAPetus, HAPon, HAPan, HAPpamia, HAP-pea ja
* (Jarilta) HAPi.
* (Sepolta)
Hap Pyykkösen Salainen Blogi Nr:o 2
Kaikki nuo ovat hienoja blogin nimiä, mutta valitsin sitten Kirsin alkuperäisajatuksen hieman muunneltuna ja se on siis
* Happy 1 (Kirsi ehdotti Happy One, Happy Ykkönen).

Suuri kiitos kaikille ehdotuksista ja erityisesti Kirsille ajatuksesta, joka sitten toteutui.

Yritän tässä blogissani olla ainakin hieman positiivisempi kuin aikaisemmassa. Aloin jo tuon harhaisen blogini kanssa muuttua itsekin harhaiseksi. Siksi katsoin viisaimmaksi lopettaa sen ja haudata Nettihoukka. Mutta (tällä hetkellä) vasta viiden harhan jälkeen.

Päätökseen vaikutti varmasti myös se, että menen ylihuomenna elämäni viimeiseen kirkolliskokoukseen ja olen kohta luopunut kaikista luottamustehtävistäni ja olen siis VAPAA. Vapaa ajattelemaan, vapaa tekemään, vapaa sanomaan ja monella muullakin tapaa VAPAA. Se ei kuitenkaan tarkoita, että alkaisin räyhätä, mutta nyt sanomisiani ei enää rasita julkisen tehtävän taakka.

Tuo Nettihoukan harhailukaan ei liittynyt mitenkään sivustoon, jonka ylläpitämisessä olen mukana. Ne olivat ja ovat yhä kaksi eri asiaa. Niin on tämänkin blogin kanssa. Se ei edusta Ortodoksi.netin kantaa vaan Hap:n kantaa, joka saattaa useinkin olla erilainen kuin Ortodoksi.netin. Tässäkin mielessä olen VAPAA.


Monenlaisia ajatuksia on, miten tätä jatkossa tekisin. Katsotaan sitten, mitä tulee. Tyylini ei ole kirjoitella näitä isommin etukäteen varastoon, vaan nyt ja tässä, kuten tämänkin.

Jätän - ymmärtääkseni aiankin yhden ulkopuolisen esittämästä toiveesta - ja itse asiassa nyt jo minunkin omasta halustani, blogini lopputeksteistä pois erilaisiin liturgisiin teksteihin viittaukset. Toki siellä saattaa joskus olla niitäkin, mutta varmaan muutakin. Katsotaan. En tiedä vielä, mitä tästä tulee, mutta neuvokaa minua, kun näyttäsi menevän metsään tai muutoin, kun näyttäisi olevan siihen tarvetta.


HAP
happy

P.S.
Kuvaakaan en vielä löytänyt. Sähköposti blogiini kuitenkin jo on ja se on:
happy.ykkonen(at)gmail.com

HAP

3 kommenttia:

 1. Me lukijat olemme blogille kuin seurakuntalaiset kirkolle ja nyt me valmistaudumme fanittamaan hapin onnellista uutta tehtävää. Haluamme nähdä kirkkomme sen iloisessa, ihanassa ja onnellisessa tulevaisuudessa ja matkustaa happyn mielikuvituksen ja kokemuksin siivin yhdessä sinne. Iratus de reincerta contendere noli: impedit ira animum, ne possis cernere verum. Tämän Caton toteamuksen Happy opetti minulle ja se on paljon se tässä iässä!

  VastaaPoista
 2. Happy, jos etsit hautapaikkaa Houkalle, niin täällä olisi 1 vapaana Manta-kissan ja Elemeri-kanin vieressä.

  T.J

  VastaaPoista
 3. Kiitos, että ideani pääsi käyttöön blogisi nimenä ja uudessa sähköpostiosoitteessasikin.

  Toivon, että saadaan lukea mielenkiintoisia ja kantaaottaviakin mietteitäsi tässä uudessa blogissasi. Ja uudenlaisia vapaan (ja) happyn kirjoituksia odotan kovasti...

  Kirsi

  VastaaPoista

Ole ystävällinen ja kommentoi mieluiten omalla nimelläsi,
jos sinulla sellainen on.